For medarbeidere:
Glemt passord
Sp�rsm�l og svar
Finn din menighet
Nord-Hålogaland Sør-Hålogaland Nidaros Møre Hamar Oslo Borg Tunsberg Agder og Telemark Stavanger Bjørgvin

Lørdagssøndagsskole i Sarpsborg

Da søndagskolen var i ferd med å dø ut, flyttet Tune kirke i Sarpsborg like godt søndagskolen til lørdagen, og dermed var barna tilbake.

- Søndagskole fra 14.00-15.30 på lørdag viser seg å være et langt bedre tidspunkt enn kl. 10.00 på søndag, sier prosjektleder for ”Tunearken” Kai Robert Johansen.
Tunearken er et prosjekt rettet mot barn i alderen 3-6 år hvor tradisjonell søndagskolevirksomhet kombineres med lek og sang. Hele seks prosjektmedarbeidere og en prosjektleder er nå engasjert å i å få barna i Tune tilbake til søndagskolen. Det satses stort på markedsføring.
- Vi legger veldig mye penger og energi i markedsføring av Tunearken. Nå har vi har hatt radioreklame på lokalradio fire fem ganger om dagen hver dag i månedsvis. I tilegg har vi sendt ut 300 invitasjoner til barna i målgruppa og hengt opp plakater i massevis på kjøpesenteret Tunejordet, som er det området kirken ligger i, forteller Johansen.
- Nå kommer det mellom fem og syv barn på søndagskolen, og det er langt bedre enn null, påpeker Johansen som innrømmer det kan være tungt å få barn til å komme til søndagskolen i et sokn som er preget av lavt kirkebesøk.
- Vi trodde det ville være interessant for foreldre å levere bara i Tunearken mens de var og handlet på kjøpesenteret Tunejordet, men der har vi bommet, sier Johansen. Både foreldre og besteforeldre vil gjerne være med i Tunearken og derfor har menigheten utvidet lørdagsøndagskolen for barn med å engasjere prosjektmedarbeidere som lager kaffe, kaker og slår av en prat med de voksne.
- Det som blir viktig nå er å skape entusiasme og få hele menigheten involvert i Tunearken slik at den kan leve videre, sier ildsjelen for fortsatt søndagskole i Tune som også har dratt i gang egne bønnegrupper for Tunearken.