Sjømannskirken - Norsk kirke i utlandet

Internett: http://www.sjomannskirken.no
Leder: Thorhild Widvey
Generalsekretær: Audun Myhre

Sjømannskirken, Norsk kirke i utlandet, arbeider for å skape åndelige, kulturelle og sosiale møteplasser for nordmenn i utlandet. Foruten å drive tradisjonelt kirkelig arbeid, gir sjømannskirken medmenneskelig omsorg og praktisk hjelp til nordmenn i utlandet.

Skipsbesøk, studentpresttjeneste, oppsøkende og ambulerende prestetjeneste og prestetjeneste i Nordsjøen bidrar til å skape et nettverk som også i beredskapsspørsmål, veiledning og kulturell tilpasning kan være til hjelp. Arbeidet knytter seg i første rekke til de tradisjonelle sjømannskirkene i verdens ledende havnebyer, men også til kirkesentere i "innlandsbyer" med store norske kolonier.